Gezondheid

Even nadenken over auteursrechten

Ik moet even nadenken over het onderwerp ‘auteursrechten’. Er heeft mij een advocaat benaderd omdat ik op koningsdag een foto van Willem Alexander en Maxima heb gebruikt die niet door mij is gemaakt maar door een professioneel fotograaf. Hierdoor heb ik deze fotograaf in alle opzichten schade toegebracht (volgens hun lezing), dus ik moet nu even uitzoeken wat dit allemaal betekent.

Dat hier met twee maten wordt gemeten, is wel duidelijk. Want iedereen plaatst alles op internet omdat het gezien en met anderen gedeeld moet worden, maar als je dat ‘delen’ via een eigen blog doet mag het niet.

Ik weet dat ik de naam van de betreffende fotograaf er niet heb bij gezet, maar die stond er (bij mijn weten) niet bij. Dus de grote vraag voor mij is waarom professionals die zoveel waarde hechten aan hun foto’s en ander materiaal dit op internet zetten zonder het te versleutelen. Als je niet wilt dat het gekopieerd wordt, zorg dan dat dat ook niet kan!

Dus ik wacht nu even af welke gevolgen dit voor mij heeft, en ik ga natuurlijk even uitzoeken wat er wel en niet mag, en hoe dat allemaal moet met die vermeldingen. Dus het wordt nog vervolgd.

Roel Dijkstra en I-ee

Voordat ik hier weer de fout inga, geef ik maar even de namen waar het om gaat: de fotograaf van die foto is Roel Dijkstra, en het advocatenkantoor dat zich bij jou komt melden als je de auteursrechten schendt zou zo maar I-ee uit Uitgeest kunnen zijn.

Dan heb ik het nu toch een beetje goed gemaakt, hoop ik.

Foto’s: een vertekening van de werkelijkheid

 

 

 

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Reageer op dit bericht

Powered by themekiller.com