Gezondheid

Ontsteking is ontvlamming

Ontsteking: een uiting van frustratie

Als we ergens een ontsteking hebben, dan is dat letterlijk een ‘ontvlamming’  in het betreffende lichaamsdeel (inflammation in het Engels).  We zitten met een bepaalde irritatie of boosheid, waar we geen uiting aan geven. Het is als het ware een kwaad verzet tegen een persoonlijke frustratie die je als beperkend ervaart.

Een goed voorbeeld uit mijn eigen leven is de steeds terugkerende keelpijn. Die dient zich aan als ik iets, waarmee ik gevoelsmatig problemen heb, niet durf of kan zeggen. Ik hou me in, voor de zogenaamde lieve vree, en dat maakt me machteloos en kwaad.

Een ander voorbeeld is oogontsteking, waar ik ook van tijd tot tijd mee te maken heb. Dan fixeer ik me op iets, waardoor ik alles niet meer in het juiste perspectief zie en boos ben op mezelf omdat ik dat niet los kan laten. Ik staar me dan blind op iets en zie de dingen letterlijk niet meer helder.

Op het moment dat je in deze situaties bij jezelf te rade gaat en onderzoekt wat je dwarszit, dan lost de ontsteking zich snel op. Maar je moet wel grondig en eerlijk naar jezelf kijken om dat te laten slagen.

Boosheid uiten, gal spugen

 

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Reageer op dit bericht

Powered by themekiller.com